Stadig flere bliver diagnosticeret med koncentrationsbesvær

Koncentrationsbesvær er ikke nødvendigvis en diagnose i sig selv. Rastløshed og koncentrationsbesvær er dog store symptomer på mange andre diagnoser. Det gælder ikke mindst diagnoser som ADHD, autisme og Aspergers, som vi har fået stadig flere af i de seneste år. Hvis du er en af dem, har du sikkert oplevet, hvordan det kan være svært at holde koncentrationen og holde fingrene i ro, mens du er på arbejde eller i skole.

Køb en infinity cube

Den slags er der heldigvis råd for med de såkaldte fidget toys. Det vil altså sige små legetøjslignende genstande, som er ideelle at pille lydløst ved, mens du læser eller bare koncentrerer dig om noget helt andet. På den måde har du nemlig et mål for din rastløse energi, hvilket kan gøre det meget nemmere at fokusere på noget. Om ikke andet kan det redde dine sokker, dit viskelæder, eller hvad du ellers har ladet energien gå ud over før.

 

Selvom du ved, at du har behov for et såkaldt fidget toy, kan det dog være svært at finde det helt rigtige. Grundet deres store popularitet findes de nemlig i et utal af udformninger, der alle appellerer til forskellige folk. Den nemmeste måde at finde det helt rigtige fidget toy er derfor at prøve lidt af hvert. Et godt sted at starte er dog den såkaldte infinity cube, der blandt andet kan købes på mastercubestore.

Hvad er en infinity cube

Infinity cube er engelsk for uendelig terning, og det er måske egentlig en meget god beskrivelse af, hvad en det er og gør. Kort fortalt er en infinity cube nemlig en terning opbygget af otte mindre terninger på samme måde som for eksempel en rubiks terning. Det særlige ved sammensætningen af denne terning er dog, at de mindre terninger kan vrides på et væld af forskellige måder for at lave nye konstellationer.

Alt dette sker selvfølgelig med et taktilt tilfredsstillende men lydløst smæld, der gør en infinity cube både visuelt og taktilt interessant. Af den årsag er det det oplagte fidget toy at sidde med i en hånd, mens du læser noget vigtigt. Den kan dog også sagtens optage al din opmærksomhed, når du fra tid til anden tager fem minutters pause. På den måde er en infinity cube altså enormt alsidig, hvilket måske også netop er grunden til, at den er foretrukket af så mange.

Vær dog opmærksom på, at du kan købe din infinity cube i flere forskellige udformninger. Den mest bemærkelsesværdige forskel er nok, at du kan købe en infinity cube i henholdsvis plast og metal. Hvilken du vælger afhænger i høj grad af dine præferencer i fidget toys. En infinity cube i plast er lettere og nemmere at bære rundt på, mens en i metal imidlertid er tungere og føles derfor også som om den er af bedre kvalitet. I sidste ende vælger du dog hvilket du foretrækker, eller om du hellere vil have et helt andet fidget toy.