Den korrekt metode til flishugning

Træflis er en fantastisk måde at tilføje et dekorativt præg til din have på, samtidig med, at du sparer på omkostningerne til mulch. Der er dog to forskellige metoder til at fremstille træflis: flishugning og flisning. Den bedste metode for dig afhænger af, hvilken type træ du har, hvor store stykkerne skal være, og hvor meget tid du vil bruge på at lave dem. I denne artikel vil vi diskutere begge metoder, så du kan træffe den beslutning, der passer bedst til dine behov!

Flishugning

Flishugning anvendes til større stykker træ. De store stykker føres ind i en flishugger og findeles til den ønskede størrelse, som kan variere afhængigt af dine behov. Denne metode fungerer kun med hårdt træ som f.eks. valnød eller ahorn, da blødt træ bare vil tilstoppe maskinen! – Du vil måske bruge denne metode, hvis du har en stor mængde træ, der skal flises, eller hvis stykkerne er større.

Flisning af træ

Flisning bruges til mindre mere ensartede stykker træ. Denne metode virker på både blødt og hårdt træ, men tager kun mindre flis – normalt omkring en tomme eller mindre! Du fører træstammer ind i din maskine (også kaldet en træskærer), og den skærer dem i mindre stykker. Denne metode er fantastisk til folk, der gerne vil lave flis, men ikke har så meget tid, eller hvis du har at gøre med blødt træ som fyrretræ! – Du kan bruge denne metode, hvis du kun har små mængder træ, der har brug for opmærksomhed, stykkerne er ensartede , eller hvis du ikke bruger hårdt træ.

Nu hvor du kender forskellen mellem flisning og flisning, hvilken metode vil så fungere bedst til dine behov? Når man skal finde sit flis, så skal man sørge for, at det kommer fra den rette skovning fra bæredygtigt træ, så man ikke føler træer unødvendigt.