Start det nye år med god kaffe

Start det nye år med god kaffe

Når du vågner 1. januar, er der kun to ting, du har lyst til; McD og kaffe. Måske er det ikke lige den dag, du skal afprøve den kaffekværn, du fik i julegave, men derfor skal du ikke snydes for god kaffe alligevel. Køb lækker kaffe på tilbud nu, mal kaffebønnerne nytårsaftensdag (inden festlighederne begynder), put de malede bønner i en lufttæt beholder, og stil den et mørkt, tørt og køligt sted. Det er ikke helt lige så godt som friskmalede bønner – but desperate times calls for desperate measures. 

Er du ikke fan af sort kaffe, eller føler du, at du fortjener en smule ekstra selvforkælelse i det nye år, vil du elske at have en mælkeskummer i hjemmet. På den måde kan du få lækkert, lunt og cremet mælkeskum, så du kan nyde den helt perfekte latte hjemme i din egen sofa med dine hyggesokkede fødder oppe.

Genopvarmning er et no-go

Når du har brygget din kaffe, skal den drikkes, inden den bliver kold. For kaffe kan ikke under nogen omstændigheder genopvarmes – det får kaffe-guderne til at græde. Kaffe er en gudedrik, og derfor skal den behandles med ære og respekt. Så, ingen genopvarmning!

Bryg aldrig mere kaffe, end du kan få drukket, mens den er varm. Det vil sige, at det typisk ikke er nødvendigt at lave mere end 1-2 kopper ad gangen. Gider du ikke starte forfra med at brygge kaffe, hver gang koppen er tom, kan du naturligvis lave en hel kande. Der findes mange gode termokander, som sagtens kan holde kaffen varm i et par timer.

Husk en snack

Inden du får dig sat alt for godt i sofaen, så husk at tage forsyninger med, så du har dem indenfor rækkevidde. Chokolade, småkager, chips, vingummier, saltstænger, eller hvad du måtte foretrække; så er du klar til 1. januar på langs.