Sådan investerer du i kryptovaluta aktier

I dag er det mere populært end nogensinde før at investere. Det er der flere gode grunde til. Blandt andet er bankerne begyndt at opkræve en negativ rente, hvis din formue overstiger et vis beløb. Det har fået flere mennesker til at investere.

Derudover har det altid været en god idé at investere, da inflationen spiser din formue, hvis den bare står i banken. Hvis du gerne vil investere, har du mulighed for at investere i alt fra råvarer til virksomheder. Blandt andet kan du også investere i kryptovaluta aktier. Det kan du læse mere om her

Forskellen på kryptovaluta og kryptovaluta aktier

Der er forskel på, om du køber kryptovaluta eller kryptovaluta aktier. Hvis du køber kryptovaluta, bliver du ejer af selve valutaen. På samme måde som du kan købe eksempelvis euro til, når du skal på ferie. Kryptovalutaen skal opbevares i din digitale wallet, og du kan anvende den til betaling flere steder på internettet.

Hvis du derimod vælger at investere i kryptovaluta aktier, bliver du altså ikke ejer af selve kryptovalutaten. I stedet ejer du aktier, der får eksponering mod førende kryptovalutaer.

To forskellige måder at købe kryptovaluta aktier

Hvis du gerne vil købe aktier i kryptovaluta, er der overordnet to måder, hvorpå det kan lade sig gøre. Den ene måde er gennem Exchange Traded Funds. Den anden måde er gennem Exchange Traded Notes. 

Køb kryptovaluta aktier gennem Exchange Traded Funds

Exchange Traded Funds, også kaldet ETF, er en slags kollektiv investeringsfond. Fonden minder på mange måder om en investeringsforening. Du kan både købe og sælge ETF’er på en fondsbørs. Præcis som du ville gøre med en helt almindelig aktie i et selskab. Derfor besidder ETF’er både fordelene fra kollektive fonde og så aktier.

Køb kryptovaluta aktier gennem Exchange Traded Notes

Du kan også købe købe aktierne gennem Exchange Traded Notes – altså ETN. ETN er et værdipapir, der tillader dig at satse på, om en bestemt kurs går enten op eller ned. En ETN bliver udstedt af en bank og kan handles med på fondsbørsen. Der er også mulighed for at geare en ETN. Det betyder, at den kan give et større afkast eller tab end almindeligvis.