Find den rette efterskole for dig

Der findes mange forskellige typer af efterskoler i Danmark, alt lige fra traditionelle efterskoler til specialefterskoler. Det kan være svært at beslutte, hvilken der er den rigtige for dig, men her er et par ting, du skal have in mente i din søgning.

Type

Den første ting du skal overveje, er hvilken type efterskole du ønsker. Hvis du er på udkig efter en mere traditionel efterskoleoplevelse, er en almindelig efterskole måske det rette for dig. Disse efterskoler tilbyder en bred vifte af fag og aktiviteter, mens de mere specialiserede efterskoler har fokus på meget snævre interesser.

Linjefag

Hvis du er interesseret i et bestemt fag eller en bestemt aktivitet, bør du overveje at vælge en specialiseret efterskole. Disse skoler tilbyder linjefag inden for specifikke områder som f.eks. musik, sport eller krea. Det er en rigtig god måde at udvikle dine færdigheder inden for et bestemt område. Linjefag du kan vælge mellem er bl.a.:

  • Musik
  • Sport (herunder fodbold, håndbold, gymnastik mv.)
  • Kunst (herunder maling mv.)
  • Sprog (herunder cambridge engelsk, tysk, kinesisk mv.)
  • Videnskab (herunder natur, kemi, astronomi mv.)

Placering

Det næste du skal tænke på, er placeringen. Efterskoler findes i hele Danmark, så du bør kunne finde en efterskole i nærheden af din bopæl. Men hvis du er på udkig efter en bestemt type efterskole, skal du nok forvente, at det i visse situationer bliver svært at finde typen tæt på din bopæl. Så vær klar til et gå på kompromis med beliggenheden.

Antal efterskoleelever

Efterskolerne varierer i størrelse, fra meget små efterskoler med kun få elever til store efterskoler med flere hundrede elever. Hvis du er på udkig efter en mindre efterskole, kan du overveje en efterskole med færre end 100 elever. Hvis du derimod leder efter en større efterskole, kan en efterskole med mere end 250 elever være en god idé.

Vi håber, at du kan bruge disse tips til at finde og udvælge en efterskole, og vi ønsker dig held og lykke med søgningen.