Derfor skal din nye hjemmeside være i WordPress

I dag er alle virksomheder online. Det kræver en hjemmeside – og allerede her begynder det at kunne blive svært at vælge! For selvom en hjemmeside måske ser meget enkelt ud, er det en kompleks sammensætning af grafisk design og kildekode. De fleste vælger dog at gøre hjemmesiden en smule mindre kompleks ved at bygge den i et såkaldt content management system, forkortet CMS, hvor man kan styre sit indhold fra en (gerne brugervenlig) backend eller fra en page-builder, en slags live WYSIWYG editor – altså design ud fra What You See Is What You Get devisen.

Der findes dog mange CMS, så hvilket system skal man vælge? Lad os gøre det let for dig og præsentere det suverænt mest benyttede: WordPress.

WordPress er verdens mest benyttede CMS

Du har med garanti allerede besøgt en WordPress hjemmeside, også selvom du måske ikke er klar over det. For WordPress udgør langt størstedelen af de CMS-hjemmesider, der findes online. Og hvorfor ikke? WordPress er nemlig drønsmart og let at bruge.

Få en god start på dit online eventyr

Når du bygger hjemmeside med WordPress, er du næsten garanteret en god start. Det skyldes, at systemet bruger nogle rigtig gode temaer, som man bygger sit website i. Et tema er en opsætning, hvor menuen, designet, footeren, kontaktformularer og meget mere har et præbygget design. Dermed kan du blot udfylde med dit eget indhold, tilpasse logo, billereder og farver, og vupti! Så kan du teoretisk set være i luften kort tid efter.

Det er dog værd at bemærke, at for dem med store ambitioner, kan det være værd at overveje, om man skal have lavet sig eget tema hos et bureau. Årsagen er, at et gratis eller billigere tema ofte er bygget til at kunne fungere på alt fra blikkenslagere til advokater, hvorfor der ligger en masse kode i temaet, som kan sløve og påvirke sikkerheden. Desuden er det ikke garanteret, at der er alle de funktioner, man har behov for. 

Men er du ude efter at komme hurtigt i luften, er der mange muligheder, som er både gode og billige!

Nemmere håndtering af SEO

SEO – Search Engine Optimization – er en metode, hvormed man kan gøre sig mere synlig på de søgeord, man vil findes på. F.eks. vil en frisør i Horsens jo gerne findes, når en person googler efter dette. For at gøre dette muligt skal hjemmesiden dog optimeres. Men også dette er lettere i WordPress, da der findes gode plugins til formålet. Installer blot Yoast eller All in One SEO, så er det muligt at supplere sit indhold med god metadata etc.

Det er til at få hjælp

En sidste god ting ved at vælge WordPress til sin hjemmeside er netværket. WordPress er det største CMS, og derfor er der mange freelancere og bureauer, som kender systemet og kan hjælpe dig med udvikling, hvis du sidder fast i nogle opgaver eller har en kompliceret en af slagsen. Der findes desuden masser af gode videoer på YouTube, hvor andre eksperter guider igennem måder at problemløse på.