Vægmaling: sådan gør du

At lære, hvordan man maler en væg korrekt kan være hyggeligt at gøre selv og desuden kan man også spare penge ved selv at gøre det. Det er billigere og hvis der skulle noget gå noget galt, så kan man nemt rette det. Før man går i gang, er det først og fremmest vigtigt at have en plan og købe maling, som man kan gøre fx på maling.dk. Der er en masse gode tips og tricks man kan følge med i, så man undgår at lave fejl samt hvordan man fikser fejl, hvis det er sket.

Tips og tricks til vægmaling

Først er det vigtigt at planlægge ens tilgang. Start med at tænke over, hvordan du vil have det færdige projekt til at se ud. Tænk kreativt og ude af boksen fx ikke alle væggene behøves farves samme farve, man kan farve i forskellige farver, nuancer og meget mere.

Dernæst skal man vælge farve. Vil du have en varm eller kølig farve? Hvis du har møbler i bestemte farver, vil du have at væggene skal være en komplimenterende farve? Når du har en fornemmelse af, hvad du leder efter, skal du vælge et par nuancer og få nogle prøver inden du går i gang med arbejdet. Test farverne for at se, hvordan de ser ud i værelset på forskellige tidspunkter af dagen, da farverne kan se anderledes ud om dagen og aftenen.

Efter farven eller farverne er blevet valgt, skal du vælge dine værktøjer og materialer. Der kan være brug for forskellige værktøjer afhængigt af den maling, du vælger og tilstanden af dine vægge. Nogle værktøjer, man skal have er fx maling, malerrulle, malerbånd, tøj der gerne må få maling på sig og flere ting. Du skal desuden også finde ud af, hvor meget maling du har brug for. Har du brug for at male ét værelse eller flere værelser? Desuden er der også flere omgange, hvor man skal male på væggene, hvilket man også skal overveje, når man køber vægmaling.

Når dette er gjort, så skal du videre til at forberede væggene og rummet. Ingen har lyst til at skade ens sofa eller et flot kunstværk, man har fået fra ens bedsteforældre. Det bedste man kan gøre er at tømme rummet for møblerne ved at flytte alt ind til et anden rum. Man kan også skubbe det hele i midten og dække det til med noget plastik. Dette er også en god idé at gøre på gulvet og generelt alt, du gerne vil beskytte. På den måde sørger du for ikke at ødelægge noget.

Husk dette når du maler

Når du er gået i gang med at male dine vægge godt og grundigt, så husk på at fejl kan ske og dette kan sagtens løses. Når du er færdig med at male, så husk på at lade væggene tørre ved at åbne alle vinduerne. Det vil nemlig tage meget længere tid, hvis rummet er fugtigt.

Er du i tvivl om noget, er det en god idé at kontakte malerfirmaer, som kan vejlede dig.