Sport og styrketræning samlet et sted

Det er de seneste år blevet populært at gå til klatring. Kort sagt, så går det ud på at man skal nå fra a til b hurtigst muligt op ad en væg. På væggen er der farvekodet ruter, som differentier i sværhedsgrader og niveauer. Det er forskelligt om man er god til indendørs klatring på en væg, eller om man er bedre til at klatre på bjerge og klippevægge. Fritidsaktiviteten at klatre er noget som både børn og voksne kan deltage i, og gå op i. Ikke nok med at klatring både er sjovt og udfordrende, så er det en god måde at styrke kroppen på. Man får både trænet sine fysiske og mentale færdigheder, når man skal vælge den rigtige vej til toppen. Vil man ud at klatre i Danmark, er det primært indendørs centre eller opstillet udendørs klatrevægge som giver en rigtig klatreoplevelse. At klatre i træer i skoven giver selvfølgelig også lidt den samme følelse, men her bruger man en smule andre muskler, og det kan være svære at sikre en ordentlig sikkerhed.

 

Sådan bygges klatrevægge 

At bygge den perfekt klatrevæg er ikke så lige til som det lyder. Man kan tro at det bare skal være en lodret væg med forskellige håndtag placeret over det hele. Det er langt fra sandheden. Det betyder meget at væggen får en form, og bliver designet til forskellige sværhedsgrader. Fordi selv væggen kan gøres til en udfordring, ved at lade den bue, så folk ender med at kravle med ryggen mod jorden. Højden er en anden faktor som spiller en afgørende rolle. Selvom man kigger ind i væggen det meste af tiden, bliver vi mennesker mere presset når ting foregår oppe i højden. Sørg for at skabe et solidt fundament til din væg, så du er sikker på at den bliver hvor den er. Et godt tip er at man benytter stolpebærer til fundamentet, som gør det muligt at bygge en væg udenfor.

 

Klatring er altså en god sport for dig som mangler et sted at substituere træningen. Her får man både et ”pump” på flere af sine muskler, og specielt ens fleksibilitet og greb styrke bliver markant bedre, efter lidt træning. Du får også fodret hjernen med en masse nye måder at forstå mønstre og udfordre dine egne grænser. Et fysisk spil sudoku som giver dig den hjernegymnastik du har brug for. Udstyr bliver først nødvendigt når man bliver seriøs, det er altså bare at komme i gang med at klatre.