Personskade: dette kan du søge erstatning for

Hvis du har været udsat for en skade efter en ulykke, så kan du højst sandsynlig få enerstatning. Ierstatningsretten står der nemlig, at hvis du som person påføres en skade i forbindelse med enulykke, sygdom eller en anden lignende hændelse, så er man berettiget til at få udbetaltenerstatning.

Der findes mange former for personskader

Personskader er et begreb, som dækker over mange både fysiske og psykiske skader på enperson. Det kan for eksempel være, hvis du har været udsat for et slemt biluheld, har mén efter etsygdomsforløb, har behov for operation i følge af en ulykke og meget andet. Det kræver en professionel vurdering af dinpersonskade, før du kan få udbetalt en erstatning. Derfor er det vigtig at du skrider til handling, så snart skaden er sket.

De mest almene personskader

Der er ingen definitiv lov, som redegører for alle former for personskader. Dog findes der nogleformer for skader, som stort set altid kan indberettes til forsikringsselskabet. Det kan for eksempel være:

▪Trafikuheld

▪Arbejdsulykker

▪Patientskader

▪Personskade i følge af vold

▪Ulykker i hjemmet eller i fritiden

Ovenstående er blot en håndfuld af mange eksempler på, hvad en personskade kan være.

Skaden skal kunne bevises

Det er vigtig at have i mente, at din skade skal kunne bevises, før du kan få udbetalt erstatning. Bevis kan for eksempel være i form af billeder, vidner, lægejournaler og så videre. Under alleomstændigheder bør du altid opsøge lægehjælp efter din skade. Det er ikke kun for din egen sikkerheds skyld, men også så din skade officielt er registreret i dinlægejournal. Hvis ikke skaden er indberettet nogen steder, så er det nemlig rigtig svært at beviseover for dit forsikringsselskab.