10 fordele ved at bruge Odoo som din ERP-løsning

Rigtig mange virksomheder vælger at implementere et ERP-system for at centralisere og integrere deres forretningsprocesser og data. Et ERP-system fungerer dermed som rygraden i en virksomhed, der forbinder forskellige afdelinger og funktioner, såsom finans, HR, salg, indkøb, lagerstyring og produktion.

Gennem virksomhedernes ERP-systemer opnår de typisk en øget produktivitet, en forbedret ressourceforvaltning, en forbedret nøjagtighed samt omfattende analyse og rapportering.

Der findes et stort udvalg af forskellige ERP-systemer, hvor nogle af de mest kendte er SAP ERP, Oracle ERP samt Microsoft Dynamics 365. Odoo er et mindre kendt ERP-system, men det kan give virksomhederne mange funktioner og meget værdi for pengene. Derfor kigger vi herunder nærmere på 10 af de fordele, som virksomhederne får ved at bruge Odoo som deres ERP-løsning.

1. Odoo er et fleksibelt system

En af de store fordele ved Odoo er systemet høje grad er fleksibilitet. Systemet er bygget på en modulær struktur, hvilket betyder, at virksomheder kan vælge og integrere præcis de moduler, der passer til deres behov. Om det er regnskab, lagerstyring, salg, HR eller projektledelse, kan Odoo tilpasses til at håndtere specifikke forretningskrav.

Det er også muligt at tilføje nye moduler i takt med at virksomhedens behov ændrer sig. Findes der ikke allerede et modul, der løser et bestemt behov, er det også muligt at udvikle nye moduler til systemet.

2. Odoo er skalerbart

Uanset om du driver en lille virksomhed eller en stor koncern, kan Odoo skalere med din virksomheds vækst. Systemet er designet til at håndtere et stort antal brugere samt transaktioner. Det er med til at gøre Odoo til en fremtidssikret løsning, der kan vokse med din virksomhed.

3. Odoo er en omkostningseffekt løsning

Sammenlignet med andre ERP-systemer, er Odoo en omkostningseffektiv løsning. De store, kendte ERP-løsninger kræver ofte store investeringer i licensomkostninger. Odoo er open source, så der findes en gratis grundversion, men for at udnytte det fulde potentiale i Odoo, er der mulighed for at investere i en licensaftale. Her betales der en licens pr. bruger – og så kan du frit tilføje nye moduler efter behov.

Odoos licensomkostninger er meget konkurrencedygtige, og derfor er det også muligt at holde omkostningerne nede – især for små og mellemstore virksomheder.

I modsætning til mange andre ERP-systemer, der kræver store investeringer i licensomkostninger, er Odoo open source. Dette betyder, at grundversionen er gratis, og virksomheder kan tilføje betalte moduler efter behov. Dette gør det muligt at holde omkostningerne nede, især for små og mellemstore virksomheder.

4. Odoo er et brugervenligt system

Odoo har en intuitiv og brugervenlig grænseflade, der gør det nemt for medarbejdere at lære at bruge systemet. Dermed kan medarbejderne hurtigt komme i gang med at bruge systemet og de apps, som er relevante for deres stillinger.

Der er en sammenhæng i systemet grænseflade på tværs af de forskellige apps og moduler, som Odoo tilbyder. Derfor er det også let for medarbejderne at arbejde med de forskellige apps og moduler, og de lærer hurtigt at navigere i systemet.

5. Odoo integrerer forskellige forretningsprocesser i én løsning

Odoo er udviklet som én samlet platform, der integrerer flere forskellige forretningsprocesser med hinanden. Data deles på tværs af apps og moduler, hvilket giver et stærkt og samlet forretningsgrundlag – og dermed også et solidt beslutningsgrundlag.

Fra CRM og salg til lagerstyring og regnskab – alle dine forretningsfunktioner kan administreres fra ét centralt system. Derfor elimineres behovet for at anvende flere forskellige softwareløsninger også, og samtidig reduceres risikoen for datainkonsekvenser.

6. Odoo videreudvikles løbende

Odoo er et system, der modtager regelmæssige opdateringer og forbedringer. Odoos aktive aktiv udvikler- og brugerfællesskab arbejder konstant på at forbedre systemet. Derfor udgiver de regelmæssige opdateringer for at sikre, at systemet altid er på forkant med de nyeste teknologier.

Som virksomhed og bruger af systemet, kan du altid drage fordel af disse nyeste funktioner og sikkerhedsforanstaltninger, da du gennem din licens modtager får adgang hertil.

7. Odoo understøtter flere sprog og valutaer

Odoo understøtter flere sprog og valutaer, hvilket gør det ideelt til virksomheder med en global tilstedeværelse. Systemet er designet til at håndtere komplekse internationale forretningskrav, herunder flernationale regnskabsstandarder og skatteregler.

8. Odoo tilbyder omfattende support og dokumentation

Odoo tilbyder omfattende support og dokumentation, hvilket gør det nemt for virksomheder at implementere og vedligeholde systemet. Ved hjælpe af dokumentationen kan du selv løse en lang række af de udfordringer, du måske støder ind i undervejs.

Finder du ikke dit svar i dokumentationen, giver din Odoo-licens dig adgang til Odoos egen support, hvor du kan få hjælp af Odoos supportteam. Derudover kan du også få hjælp af en Odoo-partner som fx itpilot, som har stort kendskab og de tekniske færdigheder til at hjælpe dig videre samt til at få endnu mere ud af systemet.

9. Odoo har en mobilapp

Du har altid mulighed for at have Odoo lige ved hånden. Odoo har nemlig en mobilapp, der giver dig og dine medarbejdere adgang til de forskellige forretningsfunktioner, uanset hvor de befinder sig. Dermed øges fleksibiliteten og det sikres, at din virksomhed kan operere effektivt selv på farten.

10. Odoo giver dig et datadrevet beslutningsgrundlag

Fordi Odoos forskellige apps og funktioner deler data, kan du også få adgang til avancerede rapporterings- og analyseværktøjer. Det giver en dybdegående indsigt i din virksomheds præstation. Odoo tilbyder tilmed realtidsdata, hvilket betyder, at der kan træffes informerede beslutninger, identificeres muligheder for forbedringer og reageres hurtigt på forretningsændringer.