Erhvervskonto – priser, muligheder og information

En erhvervskonto er en central del af dit selskab, når du lige har stiftet det. Dette skyldes at for at få din selskabskapital udbetalt, så skal du have en konto i dit selskabs navn, og den eneste form for konto, hvor dette er muligt, er en erhvervskonto. Du har måske allerede bemærket, at det ikke er så nemt at få sådan en, som man lige gik og troede.

Vi har af disse grunde valgt at skrive den her guide, hvor vi kommer ind på information om erhvervskonto, mulighederne du har og generel information, som er godt at have. Det er ikke muligt at skrive en guide, hvor alt er korrekt i alle tilfælde. Dette betyder altså at der er nogle af tingene nævnt, der måske ikke lige gør sig gældende i dit tilfælde. Dette er ikke nødvendigvis en fejl i denne artikel, men bare et eksempel på det, selv om vi også tager forbehold for stavefejl og andre mangler.

Derfor skal du have en erhvervskonto

Ifølge NemKonto.dk skal alle virksomheder have en NemKonto. For at få en NemKonto, så skal du have en erhvervskonto. Dette burde i princippet være en god nok grund til at få sådan en konto. Folk prøver dog alligevel at finde veje uden om det, fordi de ikke gider at betale for en konto. Dette skal man nemlig typisk. Vi kommer dog lige med et par ekstra eksempler eller uddyber dette eksempel.

Selskabskapitalen skal udbetales

Når du opretter dit selskab igennem en dansk advokat, så skal du indbetale pengene til deres klientkonto. Herefter bliver dit selskab oprettet, og du modtager alle dokumenterne samt dit CVR-nummer et par dage efter. De spørger dig herefter om du har en NemKonto, så de kan udbetale selskabskapitalen til dit selskab. Har du ikke en, så kan du ikke få pengene udbetalt. Du kan dog godt drive din forretning i mellemtiden. Nogle advokater vil gerne udbetale til en konto, der ikke er NemKonto, men dette involverer typisk et rimeligt stort gebyr. Her snakker vi omkring 1000-15000 kroner plus moms.

Momsrefusion

Hvis du køber for mere end du sælger for i en kort periode, så vil du have det der kaldes for negativ moms. Dette er ikke et problem, men for at skat kan betale pengene tilbage til dig (dit selskab), så skal du igen have en NemKonto. Udbetalingen sker nemlig automatisk, og du kan så vidt vi ved ikke angive et andet kontonummer.

MobilePay

Du skal have en dansk erhvervskonto for at kunne tage imod MobilePay.

Dette koster en erhvervskonto

En erhvervskonto har ikke én bestemt pris, og to kunder i samme bank får heller ikke altid den samme pris. Grunden til dette er, at priserne afhænger af hvem kunden er, og hvilket engagement de har i banken. Hvis en bank vurderer, at der ikke er så mange penge at hente på dig og din virksomhed, så får du nok en høj pris. Priserne er ofte opdelt i gebyrer for oprettelse, gebyr for kontoførelse (månedligt abonnement) og gebyrer for eventuelle kort.

Generelt

Skal man give et generelt billede af priserne, så kan man opstille følgende:

  • Oprettelse: Mellem 0 og 5000 kroner
  • Abonnement: Mellem 0 og 300 kroner om måneden
  • Kort: Mellem 0 og 200 kroner om måneden

Mulighederne

Du har muligheden for at oprette en erhvervskonto i en fysisk bank eller en online bank. Generelt kan man sige, at online banker er billigere for de fleste virksomheder, da de har lavere omkostninger. Har du brug for specifikke ydelser og en kontaktperson, så er en fysisk bank nok det bedste bud. Det bliver dog lidt dyrere for dig, men du får, hvad du betaler for.