Find det billigste og bedste byggemarked nær dig

Vil du gerne spare penge på gør-det-selv-projektet? Så kan det godt betale sig at dvæle lidt ved eftersøgningen, når du leder efter billige alternativer til de materialer, du skal bruge.

Herunder får du et par tricks til hvordan du bedst muligt kan sikre billige ting fra byggemarkedet. Det er ikke raketvidenskab – alt, det kræver, er blot lidt sund fornuft.

Sammenlign prisen mellem forskellige byggemarkeder

Én ting gør kapitalismen i hvert fald godt for: Den sikrer lave priser på markedets produkter.

Den frie konkurrence gør nemlig, at hver virksomhed skal kæmpe om forbrugerne som kunder. Og én af de parametre, som virksomhederne gør brug af for at lokke dig til at blive kunde, er prisen.

Du skal selvfølgelig være klar over, at der findes billigere alternativer til de ting, som du ellers køber dyrere. Og virksomhederne kan ikke klistre alle lygtepæle og udsendelser til i reklamer. Derfor kan det ofte godt betale sig at bruge lidt tid selv på at researche de forskellige byggemarkeder nær dig, samt de produkter, de har.

Hvis du fx skal bruge en fugepistol, så kan det være en rigtig god idé at se på fugepistoler i de forskellige byggemarkeder nær dig. Fugepistoler er én af de ting i byggemarkederne, hvor der er en kæmpemæssig prisforskel på forskellige modeller, der egentlig kan det samme.

Kig efter de gode tilbud i dit lokale byggemarked

Det er dog ikke altid, at du blot skal se efter hvor de forskellige ting normalt er billigst. Byggemarkederne benytter sig nemlig af præcist samme tricks som alle andre handelsmænd: De kører med tilbud.

Når der er tilbud på udvalgte produkter i et byggemarked, så er der nemlig en større chance for, at prisen er den bedste blandt dem, du kan finde på markedet – også hvis du kigger i andre byggemarkeder. Det svinger selvfølgelig fra tilbud til tilbud. Men tommenfingerreglen er, at når du vil finde gode priser, så er den gode, gamle tilbudsavis ofte et fantastisk sted at begynde.

Nogle byggemarkeder kører også med mængdetilbud på en lang række forskellige produkter. Det kan være skruer, søm, rawlplugs, osv. – kort sagt mange af de ting, som du kommer til at forbruge i større mængder, når du arbejder med DIY-projekter derhjemme. 

Nej, gode tilbud går aldrig af mode. De er kommet for at blive – også i landets byggemarkeder. Hold derfor et godt øje med tilbudsaviserne for de lokale byggemarkeder nær dig.

Spar penge med professionel rådgivning

Nogle gange kan det billigste alternativ også være de steder, hvor listepriserne faktisk er lidt højere.

Årsagen er simpel: Når du handler i et billigt byggemarked, så er servicegraden ikke så høj. Du kan sjældent få virkelig kompetent hjælp til at finde de ting, du skal bruge til dit projekt. Her er risikoen for fejl høj, hvis du ikke selv er en fagmand inden for det, du bygger. 

Denne risiko kan du lægge til skamme, hvis du vælger et byggemarked, hvor professionel faglig hjælp er på den faste menu. Så risikerer du ikke at skulle besøge byggemarkedet flere gange – og det, du laver derhjemme, kommer til at holde.