Hvordan fungerer et sundhedstjek på jobbet?

Med sundhedstjek på jobbet er det nu velkendt, at virksomheder med en aktiv sundhedspolitik har lettere ved at fastholde gode medarbejdere og tiltrække nye end virksomheder uden en sådan politik. Derfor kan det betale sig at investere i sundhedstjek på jobbet både for medarbejderne og arbejdsgiveren. Et sundhedstjek for virksomheder kan have mange fordele. Ved at have sundhedstjek på jobbet kan du først og fremmest give dine medarbejdere en ekstra fordel i forhold til mange andre arbejdspladser. For medarbejderne er det en mulighed for at opdage helbredsproblemer tidligt og foretage ændringer for at forbedre deres fysiske og mentale helbred.

Et sundhedstjek for virksomheder er noget, som i de senere år er blevet mere og mere populært. At gå op i medarbejdernes trivsel har været en alt for undervurderet del af det at drive en virksomhed. Glæden ved at gå på arbejde kan lynhurtigt aflæses i produktiviteten hos hver enkelt medarbejder, som uden tvivl vil have glæde at et sundhedstjek på jobbet.

Hvad bliver der undersøgt ved et sundhedstjek på jobbet?

Ved et sundhedstjek på jobbet er det vigtigt at finde ud af, om du er i risiko for at udvikle helbredsproblemer. Den kan også hjælpe dig med at identificere livsstilsændringer, der kan forbedre dit helbred. Et sundhedstjek på arbejdspladsen kan omfatte:

– En fysisk undersøgelse

– Blodprøver

– urinprøver

– kolesterolprøver

– blodtryksundersøgelser

– måling af vægt og højde

– beregning af kropsmasseindeks (BMI)

– taljemåling

– spørgeskema om livsstil

Din arbejdsgiver tilbyder måske sundhedstjek som en del af et wellness-program. Hvis det er tilfældet, er det normalt frivilligt at deltage. Nogle arbejdsgivere kræver dog sundhedstjek som en betingelse for ansættelse. Kontakt din personaleafdeling for at finde ud af, om sundhedstjek er obligatoriske på din arbejdsplads.

Et sundhedstjek af både medarbejdere og arbejdsplads

Sundhedstjek på jobbet kan bidrage til at forbedre medarbejdernes sundhed og velvære. De kan også give virksomhederne værdifulde data, som de kan bruge til at målrette fremtidige sundhedstiltag.

På trods af omkostningerne i tid og penge er sundhedstjek på jobbet generelt gavnlige for både arbejdstagere og arbejdsgivere. De fleste virksomheder vil opleve et bedre helbred og gladere medarbejdere, selv med små sundhedsinterventioner.

Et sundhedstjek på jobbet er en god måde at sikre, at medarbejderne er sunde og produktive. Det kan også hjælpe virksomhederne med at spare penge på sundhedsudgifterne. Et sundhedstjek på arbejdspladsen kan som regel struktureres efter behov og ønsker. Anbefalingerne er, baseret på erfaringer fra små og store virksomheder, at et sundhedstjek med alle de tilbudte tests er at foretrække. Ethvert sundhedstjek bør som udgangspunkt omfatte test for hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Tøv ikke med at søg mere viden om, hvordan du får forbedret dine medarbejderes helbred. Du kan selv tage dine små stikprøver på, om alt er som det skal være på din arbejdsplads. Er stemningen god? Er folk tit syge om mandagen eller fredagen? Er der stor udskiftning i personalet? Det kan næsten altid betale sig at få et sundhedstjek på jobbet uanset størrelsen på din virksomhed.