10 kompetencer på arbejdspladesen du ikke kommer uden om i 2024

Arbejdsmarkedet står over for ændringer, der ikke er set siden, at først dampmaskinen gjode sit intog og siden elektriciteten. Og tempoet bliver ikke sænket – det vil kun gå stærkere fra nu af. Det er både skræmmende, men åbner også nye døre. I denne artikel tager vi HR brillen på og kommer ind på 10 evner, som de fleste HR medarbejdere vil klappe i deres hænder over, når de ser dem i dit CV. Alle disse er evner, der vil blive efterspurgt i fremtiden. Så ved at tage kurser og modtage undervisning inden for disse områder, så vil du stå rustet stærkere.

 

Problemknuser – Spot nye vinkler

Når hverdagen byder på uventede udfordringer og kursen bliver sløret, ja, så er det som om guld værd med en medarbejder, der kan bevare overblik og finde på utraditionelle løsninger. Evnen til at identificere kernen af et problem og angribe det fra nye vinkler bliver essentiel. Problemknusere er eksperter i at vende kaos til frugtbare ideer.

Disse evner kan du f.eks. udvikle hos Djøf.

ChatGPT – Embrace den nye teknologi

Kunstig intelligens som ChatGPT er kommet for at blive på arbejdspladserne. Faktisk kan man sige, at de mange steder knap har gjort sin entre, ift. hvad vi kan forvente de kommende år. I fremtiden vil vi altid starte med at spørge om en ny proces kan klares med AI og ChatGPT, frem for bare at gå i gang. ChatGPT er dog mere en bare at kunne skrive ”Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg skal lave min præsentation foran ledelsen”. De fleste arbejder stadig kun med den gratis version, og udnytter derfor ikke de mange muligheder, der findes i de nyere og større modeller.

Du kan f.eks. tage et ChatGPT kursus hos ChatGPTkursus.dk.

Dataforståelse og analyse

Dataindsamling og analyse bliver et fundament i at træffe beslutninger og spotte forretningspotentialer. Medarbejdere der mesterer den analytiske tilgang bliver derfor ekstremt vigtige for de fleste arbejdsplader. At skabe en dybere indsigt i data, og at kunne læse imellem linjerne. Vil sikre at arbejdspladserne går fra mavefornemmelse til belslutninger, der underbyges af data.

Forbedre dine dataanalysefærdigheder ved at deltage i workshops eller online kurser hos IT universitetet.

Techtrends – Omfavn det digitale

I en tid hvor ny teknologi vitterligt vælter ind over os med et hav af digitale muligheder, er min erfaring, at det handler om at møde det med nysgerrighed og gåpåmod. De medarbejdere, der begejstret kaster sig over at afprøve nye digitale værktøjer og hurtigt sætter sig ind i tech-trends, har et forspring. Det kræver vilje til livslang læring og en positiv indstilling til forandringer.

Udforsk digitale trends og teknologier gennem kurser og seminarer.

Kommunikator – Byg broer

Kommunikation vil altid være uunværlig. Selv når maskiner tager flere arbejdsopgaver fra os, så vil vi mennesker stadig skulle kommunikere. Det kan godt være, at mere vil foregå online end tidligere og ansigt til ansigt bliver mindre. Men det at kunne læse hvad, der virkelig er brug for i virksomheden og få det kommunikeret så alle forstår det, eller så medarbejderne føler sig forstået. Det vil aldrig gå af mode.

Styrk dine kommunikationsevner gennem professionelle udviklingsprogrammer bl.a. har AROS mange tilbud.

Empatisk – Mærk mennesket

På trods af stor digitalisering i samfundet er evnen til menneskelig forståelse stadig helt uvurderlig. Det at kunne udvise empati er ikke en døgnflue, selvom man godt kunne tro det, når man læser kommentartsporene på sociale meder. Men fra et virksomhedsperspektiv, så er empati en vigtig egenskab. Relationer starter oftest med empati og det at kunne forstå andre skaber en tryghed, og et stærkere fællesskab. Der typisk også vil forbedre bundlinjen i sidste ende.

 Der finde mange muligheder bl.a. Center for konflikforebyggelse.

Selvleder – Tag styringen

Tempoet på arbejdspladserne er kun gået op over de seneste år. Det stiller krav, så det selv at kunne tage styring og udvikle sine egne evner er yderst værdsat af både HR medarbejderne samt lederne i virksomhederne. Det er ikke fordi ansvaret skal fjernes fra lederne, men det er en drøm at arbejde med disse typer.

Tag kontrol over din professionelle udvikling med selvledelseskurser her.

Forandringsomfavner – Spot potentialet

Når organisationer gennemgår digital transformation og nye måder at arbejde på, ja, så er medarbejdere, der hurtigt kan omstille sig og se muligheder i det uvisse guld værd. De går forrest i at eksperimentere med anderledes arbejdsgange og hjælper kollegaer til at tacke de nye udfordringer. Deres åbenhed over for forandring er inspiration for hele virksomheden.

Håndter disse forandringer bedre, med de rette værktøjer hos Manaz har de kurser, der hjælper med dette.

Netværker – Spin dit net

Selvom meget foregår digitalt, så har netværk ikke fået en mindre betydning. Vi gør det måske på en anden måde end tidligere. Men det at have forbindelser både i virksomheden men også professionelt uden for virksomheden skaber resulater.

Forbedr din netværksevne med netværkstræningsprogrammer tilbudt af Creekmann.

Innovator – Tænk ud af boksen

En innovator er en sand visionær, der hele tiden er på udkig efter nye muligheder og bedre løsninger. Oftest er der mere end en løsning på et problem, dem der kan se mere end en og finde den bedste er uuhyre værdsatte. Hvis man skal skære det meget firkantet ud, så er det i sidste ende det, der skubber de enkelte virksomheder fremad.

Vær sammen med andre med samme mål, og deltag i kreativitets- og innovationsworkshops.