Find den rette elektriske ukulele

En ukulele er et skønt instrument, der har en helt særlig lyd. Når man spiller på en ukulele, bliver man straks ledt hen på tanker om en hvid sandstrand, palmetræer, Hawaii og livsnydelse. Og så er det også et af de mest praktiske instrumenter, da den ikke er ret stor. Så du kan have den med dig og give et nummer eller ti i alle mulige forskellige sammenhænge. Læs mere her hvis du vil vide mere om dette skønne instrument.

Er det svært at spille på en ukulele?

Nej, det er faktisk overraskende let. Der er færre strenge end på en guitar, så der er ikke lige så meget at skulle overskue. Og så findes der en masse guides og videoer på nettet, som du kan følge, og som er enormt gode til at lære dig langsomt og i et roligt tempo at spille på ukulele. Læs også denne ukulele guide, hvis du ønsker at dygtiggøre dig endnu mere.

Sådan vælger du den rette ukulele

Når du skal vælge den rette ukulele, kan du tænke på størrelsen. Ja, vi ved godt, at vi netop har nævnt, at den er mindre end en guitar. Men ukuleler findes faktisk i forskellige størrelser, og det er smart og praktisk. Så kan du finde en størrelse ukulele, der passer perfekt til dig.

Du bør også tænke på materialet og udseendet. En ukulele kan fås i f.eks. blank sort eller naturtræfarve. Mange går op i udseendet, og det er også helt okay at vælge ud fra. Prisklassen varierer utroligt meget netop i forhold til materialet, da forskellige typer af træ koster forskelligt. Det er faktisk vigtigt, at du ikke køber den billigste, du kan finde, da lyden her godt kan være tvivlsom. Hellere gå lidt op i dit budget og få ordentlig kvalitet, som holder længe og som lyder godt, når du skal øve dig.