En online verden

I dag er alt stort set online, og det kan være svært for nogle at ikke føle sig velkommen hvis ikke man selv holder sig opdateret på diverse sociale medier eller streamingtjenester. Man kan sige at meget har ændret sig, og den nye generation som vokser op i det, er meget privilegerede end nogensinde. Internettet er smæk fyldt med informationer og man kan næsten finde alt om alt på nettet nutildags. Men er det altid godt at være online konstant? Vi kigger på 3 vigtige emner. 

Privat på internettet

I en online verden kan det være vanskeligt at kunne værne om sit privatliv, for alt er næsten til at finde på dig via internettet. Takker være cookies, bliver du sporet helt fra start til slut og der måles på alt du foretager dig når du er på internettet. Mange apps man henter ned til sin smartphone kræver at du skal dele informationer med dem før brug og kan endda også be om at spore din lokation så længe din telefon er koblet på nettet, hvilket den næsten altid er. 

 

Arbejde / Skole

Internettet har skabt utallige arbejdspladser, men har også påvirket dem der i forvejen fandtes på både gode og dårlige måder. Alt efter hvilken virksomhed man arbejder for eller driver, er der dog stadig nogle ting der er uændret. For eksempel hvis man sælger hudprodukter, skal man stadig til udstillinger eller messelokaler. Så nogle praktiske opgaver kan ikke erstattes med internettet. Dog er mange af hverdags opgaverne blevet nemmere ved hjælp af internet, du kan gå på indkøb hjemmefra osv. 

 

Offentligt

På det offentlige aspekt, er det blevet nemmere end nogensinde at kunne socialisere sig, man kan komme i kontakt med hvem som helst, så længe begge har internet. Du kan altså ringe til en ven på den anden side af jorden hvis du har lyst. Internettet har åbnet op for at vi kan være mere sammen, selvom man ikke nødvendigvis sidder i samme lokale og det kan kun være positivt. Vi er blevet mere tilsluttede til hinanden.