Hvad er søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering er også kendt under forkortelsen SEO (search engine optimization) Det er optimering af din hjemmeside, for at hjælpe søgemaskiner som google med at forstå hvilket indhold der er på hjemmesiden. Og for at skabe en bedre oplevelse for brugeren. Det er også en hjælp til, at sende de rigtige signaler udefra. Søgemaskineoptimering skaber bedre salg og mere organisk trafik som følge af bedre placeringer. 

Ønsker du at blive klogere på SEO? så læs med her.

Historie om SEO

SEO kom til i 1991. På dette tidspunkt blev verdens første hjemmeside lanceret, og en blev hurtigt til mange – her i år 2022 er der 370 millioner registrerede domæner online, så der er brug for struktur mere end nogensinde for at skabe troværdige søgeresultater.

I 1996 tog SEO for alvor fart, da Sergey Brin og Larry Page begyndte at bygge, hvad der ville blive den største, mest anerkendte søgemaskine til dato: BackRub. …Hvad? det er da Google? Nå, du har ret, fordi BackRub til sidst blev Google og blev registreret som et domæne i 1997.

Søgemaskineoptimering fagudtryk

Mobil venlighed 

Hastighedsoptimering (core web vitals)

Schema markup

Intern linkstruktur

Unikke sidetitler

Meta beskrivelser

Optimering af dine siders indhold

Optimering af dine siders tekster

Optimering af brugerens oplevelse

Optimering af billeder

Optimering af konversion frekvens

Oprettelse af blogindlæg

Redirects (omdøbning af url’s)

Søgeordsoptimering/planlægning af søgeord

Seo-tekster

Tracking af data

Duplikeret indhold

Sociale signaler

Analyse 

Omtale 

Google maps, google my business mv.

Med mange af disse SEO udtryk kommer timevis af læring og dermed fejltagelser. JoneSEO er en seo konsulent som kan hjælpe og guide dig igennem søgemaskineoptimering, at bruge et firma til, at skabe bedre indhold på din hjemmeside er en fordel. Ønsker man i stedet at lære selv – så er en god start, at finde en video guide om SEO ud fra det CMS du har valgt at arbejde med. En god begyndelse kunne være, Sidetitler, metabeskrivelser, h1, h2 tags, seo-tekster, og korrekt benævnelse af url, en rigtig god ide. Helt fra bunden som selvfølgelig, at vælge det rigtige domænenavn og CMS.