Kan man sammenligne eksklusive sneakers og aktier?

Historisk set stiger de fleste eksklusive sneakers i værdi, hvilket kan gøre det ret profitabelt at være samler, hvis man køber på det rigtige tidspunkt, lidt ligesom aktier. Når de eksklusive modeller kommer ud fra eksempelvis Nike Air Jordan, er prisen oftest overkommelig lige efter udgivelsen. Det der sker, er typisk at efter en måneds tid, skyder priserne i vejret, derfor er det dumt at tøve på aftrækkeren.  

 

Modsat aktier, falder værdien af skoene sjældent. Sneakers har det med at holde markedsværdien, og har derfor også mindre udsving end aktier har. Hvis man går op i specielle sneakers, er der ingen grund til ikke at købe nogle par hjem, som man kan have på display i hjemmet eller bruge den som pyntegenstand.

 

Et eksempel er Nike Air Jordan 1 Low ”Wolf Grey”, hvor prisen var omkring 1400 kr. på videresalgsmarkedet, hvor den nu 3 måneder senere koster op mod 3800 kr. Hvad kan man lære af dette? Man skal være hurtigt ude, når der udkommer en model som man godt kan lide.

 

Et andet eksempel er denne fra serien Nike Dunk, nemlig modellen ”Michigan State”. Denne model har en nedtonet grøn, der gør at den passer til de fleste outfits. Folk har også hurtigt fået øjnene op for denne model, hvilket har gjort at efterspørgslen er eksploderet. Sneakeren koster op mod 3600 kr. hvis man skal købe den lige nu. Sneakeren startede ud i et prisleje, der var meget overkommeligt, men bevæger sig nu hen mod at blive for dyrt for den almindelig sneakersamler.

 

Sneakers kan ikke helt sammenlignes med aktier, men det er en anden form for investering. Havde man købt Wolf Grey havde man allerede nu kunne næsten tredoble sin investering. Hvis man ønsker diversificering i sine investeringer, kan man eventuelt bruge begge metoder.

Eksklusive og sjældne sneakers kan købes til en overkommelig pris hos Street Bill.