Mads: Webshops fortjener risikovillig kapital

Mads Andreas Olesen og co-founder bag MXNEY.io
MXNEY.io drives af erfarne serieiværksættere, som ønsker at investere mere tid og kapital i andre virksomheders idéer og samtidig bryde ind i endnu flere brancher.

“Vi ønsker virkelig at kunne lave flere bølger på samme tid, og vi føler, at det opnås ved at investere i andre iværksættere og sætte vores kapital og viden til at arbejde,” siger Mads Andreas Olesen, CEO og medstifter af MXNEY.

Deres mission er at investere i de idéer, som de mener har det største potentiale, og i mennesker, der deler deres passion for iværksætteri.

Iværksætteren skal have kontrollen ifølge Mads
“Det bedste ved at være iværksætter er, at du har kontrol over, hvad du gør med din virksomhed, og det ønsker vi ikke at ændre. Hvis vi kan give dem vejledning, og aktierne forbliver i iværksætterens hænder – så er det naturligvis den bedste løsning for iværksætteren,” siger Mads Andreas Olesen, medstifter af MXNEY.

Et år efter sin stiftelse i marts 2020 har MXNEY investeret over 200 gange i danskevirksomheder med en gennemsnitlig investeringsramme på over 400.000 kroner per case.

“Vores mål for i år er at øge vores investeringsvolumen betydeligt; vi anslår, at det samlede beløb vil ligge på omkring 20 millioner,” siger Mads Andreas Olesen.

Selskabet forventer, at nogle større investeringer vil flytte nålen og øge væksten op mod 20 mio. kr. ifølge Mads Andreas Olesen.

Morten og Mads investerer i tidlige stadier
“Det er meget sjældent, at man investerer i en virksomhed, som endnu ikke er stiftet eller eksempelvis ikke har opnået omsætning endnu. Normalt kræver det at virksomheden har en vis volumen før de kan tiltrække en investering. Men med vores model i MXNEY.io kan vi identificere danske webshops ved at se på andre parametre i realtid og derigennem er vi i stand til at investere i webshops på tidlige stadier. Det er måske en ny måde at tænke på for mange investorer, men det er noget, vi ser som en helt naturlig risiko, vi er villige til at påtage os for iværksætterne,” siger Mads Andreas Olesen.

Mads Olesen og Morten Askekilde’s idé med MXNEY er at give små virksomheder adgang til professionel rådgivning og risikovillig kapital for at fremskynde deres vækst, samtidig med at iværksætteren beholder sin ejerskab over selskabet. MXNEY’s mission er at investere i de idéer, som de mener har det største potentiale, både økonomisk og ud fra mere sociale parametre.