Vi møder hinanden mere online

Det er muligt at købe flere og flere ting online og verden er generelt blevet endnu mere online efter Covid-19. Internettet bruges ikke længere primært til at købe vare og sende e-mails. Især videochat er blevet rigtig populært og der er kommet et hav af forskellige tjenester som specialiserer sig indenfor det og hver især prøver at være den bedste. Der er f.eks. Zoom, Microsoft Teams og Google Meet.

Det er altså slut med kun at bruge computeren til at købe computerspil, tøj, hårde hvidevare eller reservedele som f.eks. en traileraksel til din trailer. Nu foregår endnu flere møder og arbejde online. Du behøves derfor ikke flytte dig rundt i landet for at komme i visuel kontakt med dine kunder. Det er smart, men spørgsmålet er så bare om det også er lige så godt, som at møde fysisk. Kan de virtuelle møder godt give det samme afkast, som at mødes fysisk. Det må tiden vise.

Mobilen er blevet vores bedste ven 

Flere og flere brugere slet ikke computeren længere til at foretage deres internet handel eller dialog med venner, familie og arbejdsrelationer. De bruger i stedet mobilen. Den har du altid lige ved hånden og skærmen er efterhånden blevet så stor, at det ikke er noget problem at vise alt det indhold, du har brug for. Mange bruger sågar mobilen til at se film på, når de f.eks. er på farten. Det kan lade sig gøre fordi vi får flere og flere gigabyte data i vores mobilabonnementer, som vi kan bruge til at streame og surfe online for.

Kameraerne på mobilerne bliver også bedre og bedre og det samme gør forbindelsen, så det fungerer mere og mere optimalt. Lyd og video hakker ikke eller går i stå, som det har gjort før i tiden og det gør oplevelsen meget bedre. Der er dog stadig et stykke vej, for at det bliver en flydende og gnidningsfri oplevelse, men mon ikke det sker indenfor de næste 10 år.

Er det godt eller skidt? 

Flere og flere mennesker kommer online og vores børn vokser op med at være online fra en tidlig alder. Er det godt eller skidt? Det må tiden jo vise. Datinglivet er stort set flyttet over på Tinder og online datingsider og hvad gør det ved vores måde at møde nye relationer på i det virkelige liv? Kan det også blive for meget i længden?