Humle – Det er krydderiet til øl

Hvis du har kørt en tur ned gennem Tyskland på vej til Italilen, så er du sikkert stødt på de store humle marker der findes nede i den sydlige del af tyskland. Det er ret imponerende når man ser det. Humle vokser på en sæson op til 7 meter, hvorefter det høstes. Året efter starter humlen forfra. På en god sommerdag, kan man faktisk se humlen groer, så hurtigt går det.

En ting er at have set de store humle marker, en anden ting er at vide hvad humle bruges til. Når man brygger øl, så anvendes 3 ingredienser, nemlig malt, humle og gær. Malt er det søde i øllet, og for øl ikke bare skal være en sukker sød drik med alkohol, så kan man bruge noget andet til at skage en balance i det færdige produkt. I gang dage i Danmark, der har man brugt nogle af de naturlige planer der findes vildt i Danmark, som Rønnebær, lyng etc. I dag anvendes dog næsten udelukkende humle. Humle er det som skaber en god balance i øl, men det er også krydderiet i det færdige øl. Der findes et hav af forskellige humlesorter, og hver sort har sin egen smag – Lidt som du kender det fra vin, hvor forskellige druesorter skaber forskellige smag i vin. Det er dog ikke kun humlesorter der giver smagen, det gør de forhold humlen er dyrket under også – Helt som du kender det fra vin.

Hvis du er blevet lidt mere nysgeriig på hvad ølbrygning er for noget, så vil jeg anbefale dig at læse mere i denne gratis bog til ølbryggere, som du finder på siden https://bryggerbog.dk/.  Her finder du alt den viden du har brug for, inden du går i krig med at brygge din egen øl. Husk når man selv brygger øl, så bestemmer man helt selv hvordan det kommer til at smage, og hvilket humle krydderi man har lyst til at bruge.