Få beregnet registreringsafgiften på din drømmebil

Ingen indkøb af varer i vores lille land er foruden en eller anden form for beskatning eller afgift – næsten. Her er bilindkøbet særligt beskattet.

Bilafgiften i Danmark er blandt verdens højeste. Selvom det har lykkedes den tidligere regering at beskære en smule af prisen på bilafgiften, så er den stadig højere end alle vores europæiske naboers.

Prisen er slevfølgelig ikke den samme, ikke konstant, men varierer alt efter hvilken type bil, hvor gammel den er, hvor dyr den er osv.

Uhørt høje registreringsafgifter

Første møde med registreringsafgiften i Danmark er sjældent noget herligt syn. Registreringsafgiften vil nemlig være et højere beløb end bilen selv – formentlig. Du kan altså købe en ny bil for 300.000 kr. og have betalt mere i afgift, end du har betalt til producenten.

Årsagen til den høje afgift var, at man ville forsøge at bremse importen af udenlandske biler for at styrke den danske valuta og handelsbalance.

I 1970’erne fik vi så i Danmark den enorme registreringsafgift, vi har i dag. Om man er for en stor afgift eller ej, må det stå klart for enhver, at beløbet i hvert fald er virkelig højt.

Hvor høj afgiften er på din bil, kan du finde ud af ved at foretage en forhåndsvurdering af registreringsafgift.

Kompliceret udregning

Udregningen er ikke simpel. Som med næsten alle andre afgifter og skatter er udregningen af denne specifikke skat også meget kompliceret – ikke simpel hovedregning.

Du skal have nogle informationer om:

  • Prisen fra producenten
  • År på vejen
  • Pris for ekstra udstyr
  • Vægten på bilen

Hvis du vil frem til en akkurat pris på din drømmebil, frarådes det, at du udregner selv. Brug f.eks. linket eller andre hjælpemidler. Selv med et god matematisk kunnen, kan du regne helt ved siden af.

Har du råd til drømmebilen?

Nu til det store spørgsmål: Har du faktisk råd?

Husk lige på, at der er flere udgifter forbundet med at købe en bil. Der er en grønafgift, der er forsikringer, og så er der selvfølgelig brugen med reparationer, brændstof mm.

Når du køber drømmebilen, skal alle disse faktorer tænkes ind i købet. Har du ikke gjort det, kan du ende med en grim overraskelse og underskud på kontoen.

Et bilkøb er en stor beslutning. Brug derfor gerne noget tid på at undersøge bil og pris online. Tag også en snak med din bankmand. Og bliv så endelig enige i husstanden, om hvilken bil I faktisk skal vælge.