Opret nemt og billigt dit testamente online

Mange danskere får i løbet af livet behov for at oprette testamente. Dette kan skyldes mange forskellige forhold og udspringer af, at der i dagens Danmark eksisterer så mange forskellige familieformer, at lovgiver har svært ved at fastsætte én løsning, der passer på alle, ligesom det naturligvis også skal være op til den enkelte at bestemme, at man ikke ønsker arven fordelt sådan, som lovgiver har bestemt det. Det kan f.eks. være, at du ønsker, at også venner, øvrig familie – eller måske velgørenhedsorganisationer – skal arve dig, når du engang går bort.

Hvordan opretter jeg testamente?
Når du har besluttet dig for at oprette testamente, vil det første du gør, formentlig være at søge online, hvordan du opretter dit testamente. Mange tænker på forhånd, at det inkluderer dyre advokater og en besværlige oprettelsesproces, men sådan behøver det langtfra at være. I de seneste år har mange firmaer specialiseret sig udelukkende i udarbejdelse af testamenter og øvrige relaterede dokumenter til en fast pris, og hvor oprettelse typisk foregår online eller telefonisk. Hos flere af disse udbydere, f.eks. Arvesikring.dk, kan kunden frit vælge mellem telefonisk oprettelse med en medarbejder, eller selv klikke sig igennem en online oprettelsesformular, hvor kunden spørges ind til de oplysninger og bestemmelser, der er relevante for dem.

Hvor lang tid tager udarbejdelsen?
Hos denne type juristfirmaer udarbejdes testamentet – på baggrund af dine online indtastninger – typisk indenfor 24 timer og fremsendes til kunden med vejledning til, hvordan testamentet skal underskrives for at træde i kraft. Kunden får typisk lejlighed til at se testamentet igennem og komme med rettelser, før testamentet underskrives og dermed træder i kraft.

Hvorfor er denne oprettelsesmetode smart
Som det kort nævnes ovenfor, er der en lang række fordele knyttet til denne form for online oprettelsesmetode. For det første kan det gøres alle tider på døgnet, og det skal således ike passe indenfor normal kontortid hos virksomheden. For det andet foregår det 100% i kundens tempo, dvs. at kunden kan hoppe fra onlineformularen og vende tilbage, hvis kunden er i tvivl om noget, eller ønsker at tænke længere tid over tingene eller læse lidt om, hvad de forskellige bestemmelser går ud på. Hertil er det vigtigt at huske på, at ønsker som oftest ikke er bindende og derfor nemt kan laves om igen efterfølgende, når testamentet modtages 1-2 dage efter. Det kan derfor klart anbefales at gøre brug af denne slags oprettelsesform, når du overvejer, hvor du skal have oprettet dit testamente. Se mere om online oprettelse af testamente.