Læsø sydesalt fra Læsø saltsyderi er et rent luksus sydesalt

Danskerne bruger i disse år, af helbredsmæssige årsager mindre salt. Så hvorfor ikke vælge den mest velsmagende salt, til vores mad, så den smule vi bruger, er den bedste altid. Læsø Salt er dansk salt når det er bedst.

Læsø-Salt smager godt på alt slags mad, og gør en stor forskel, hvis du udskifter den almindelige salt, med Læsø Salt. Læsø Salt syderi laver kun uraffineret havsalt, lige som man fremstillede salt i de gode gamle dage.

Læsø sydesalt bliver fremstillet på Læsø efter gamle metoder, i en lang årrække blev Læsø Salt fremstillet ved, at opvarme det højt koncentreret saltvand, man hentede ved rønnerne på den sydlige del af øen, man opvarmede vandet med træ fra øen, det gør man ikke i dag, da man ikke har nok træ længere. I dag fremstiller man Læsø Salt ved at opvarme det med gas, dette gør temperaturen nemmere at styre, end da man brugte træ til opvarmningen. Man bør besøge Læsø saltsyderi en dag og overvære fremstillingen af Læsø Salt, personalet er søde til at forklarer hvordan fremstillingen forgår. Tag også en tur rundt på den skønne ø, men husk at tage en blå golf paraply med da den er udstyreret med dobbelt skærm. Da den kan klarer det meget blæse vejr der er på øen og beskytter godt med regn.

Læsø salt har men fremstillet i mange år, faktisk startede man med at fremstille Læsø Salt allerede i 1100 tallet, men man løb tør for træ til salt fremstillingen ca. 5 -600 år senere, hvor det ved lov blev forbudt at bruge træ til salt fremstillingen, der var alle træerne på Læsø faktisk også fældet. I starten af 1900 begyndte man igen at plante træer på Læsø, men salt fremstillingen stod stille helt frem til 1990, hvor man genoptog dette stolte håndværk.

Den kendte lækre kvalitets salt fra Læsø, er fantastisk til kød, fisk og vildt.

Læsø sydesalt er ideel i forbindelse med tilberedning af mad. Saltet formindsker dit indtag af salt og sukker. Hertil kommer, at det ikke er ligegyldigt, hvilken type salt du bruger. Den forarbejdede bordsalt består af natriumklorid, og det er den de fleste bruger som ”salt på bordet”. Denne salt er ikke den bedste! Uraffineret havsalt fra Læsø er sundere. Havsalt indeholder selvfølgeligt natriumklorid, men hertil kommer et indhold af andre vigtige ingredienser i form af salte, sporstoffer og mikro-næringsstoffer.

Læsø saltsyderi på Kattegatsøen, hvor man udvinder restsaltlage af det omkringliggende havvand. Brugen af sydesalt til kød fungerer ved at nedbryde muskelvævene, og saltet hjælper kødet til at trække fugt til sig. Alt for mange tørsteger deres kød, så det mister smagen. Det modvirker dette sydersalt. Saltning virker på samme måde som en marinade, da det holder maden fugtig og mørt. Saltning er en måde at øge kødets evne til at holde på fugten. Store udskæringer af f.eks. oksekød, kræver timer eller dage, når kødet skal gøres saftigt, mørt og velsmagende. I de seneste årtier er svinekød blevet mere magert. Selv en saftig mørbrad kan blive for tør uden smag og ’flavor’. Svinekød en velegnet, når der saltes med Læsø salt! Saltning af kød med Læsø salt er let, økonomisk og den kræver ikke særligt køkkengrej.

Læsø salt får din madlavning op på et endnu højere niveau. Billig Læsø Salt, fås lige her, det er en oplagt gave ide, hvem bruger ikke salt i hverdagen, og hvem bliver ikke glad for det bedste?