Snart tid til at skifte vinterdæk – hvilket skal du vælge ?

Tiden nærmer sig november hvor du igen skal til at skifte hjul

Hvert år omkring november skal vi igen til at skifte vores flotte alufælge ud med de kedelige stålfælge med vinterdæk. Eller det vil sige, sådan er det hos de fleste. Der er naturligvis dem der enten har alufælge til vinter, eller dem der kører på helårsdæk. 

Uanset hvad, så står den for mange på at skulle til at skifte hjul på bilen. Hvis du allerede har relativ nye vinterdæk på dine vinterfælge, så er det her nok ikke så spændende, men skal du til at skifte, så er det her specielt for dig. Vi kigger nemlig på hvilke dæk du bør vælge denne sæson. 

Der bliver hvert år lavet nye test for de dæk er på markedet. Her vurderes hvilke der har de bedste egenskaber, dog sjældent i samme størrelser som sidste år. Det gør at det kan være lidt svært at gennemskue hvorfor et dæk det ene år vinder og det næste år er nummer 3. For mænd er disse test lækker læsning, lidt som når kvinder læser om undertøj, sexlegetøj eller tasker. Men som sagt kan de være svære at gennemskue, dertil kommer at det heller ikke er alle der gider læse dem. Derfor har vi lavet en lille opsummering med de bedste dæk der er værd at købe. 

Både sidste år og i år klarede Bridgestone Blizzak LM005 sig helt fantastisk. Det er også i år et dæk der er værd at vælge. Continental WinterContact TS 870 er lige udkommet, så ikke rigtig blevet testet, det er dog efter sigende bedre end sin forgænger der lå blandt top 3. Dermed er det også et dæk der er værd at vælge. Michelin Alpin A6 har fået et comeback, de seneste år erdet ikke blevet vurederet til at være så godt, men i år har man dog set dets sande potentiale noget bedre. Et sidste dæk vi absolut kan anbefale der i tyske tests også ligger på top 5 er Falken Eurowinter HS01 et dæk med stort set samme mønster som Michelin og Conti. Det klarer sig utrolig godt blandt top modellerne, dog til en helt anden pris.