4 måder at grille på

Grillning er en fantastisk måde at tilberede mad på om sommeren. Det er en nem og sund måde at nyde dine yndlingsretter på, uden at du skal varme huset op. Du kan grille stort set alt, men det er altid bedst, når du har de rigtige forsyninger ved hånden. Her er 4 forskellige grill-typer, du kan investerer i.

Kulgrill

En kulgrill skal bruge kul til at varme, og det kan godt tage noget tid at gå gang i kulgrillen, derfor bør man tænde på i den i god tid. En kulgrill kan være svær at styre temperaturen på selv, men til gengæld er der garanti på lækkert grill med, som får en let røget smag, som mange foretrækker.

Gasgrill

En gasgrill kan man mere styre, end med en kulgrill. Man kan oftest justere varmeniveauet, så maden tilberedes perfekt hver gang. Den er også lettere at have med at gøre, da man tænder den med en enkel knap, og så er der hurtigt og jævnt varme på den. Hvis du gerne vil have en gasgrill, spænder de meget i størrelse og funktionalitet, og det kan være svært at finde den bedste gasgrill, hvis man ikke ønsker at ofre mange penge på det. En gasgrill er nemlig dyrer end en kulgrill. 

Grill over bål

At grille over ægte bål med en rist, er autentisk og også virkelig hyggeligt. Det kan være svært at få gang i ilden, hvis vejret er i mod én. Til gengæld er der garanti for røgsmag! Det er på ægte vildmand-manér, at man tænder op i et rigtigt bål, for at koge suppe, eller stege kødet til maden. Det er skønt for hele familien at nyde, og så kan man jo lige så godt riste nogle skumfiduser, når glødende er på det helt perfekte niveau. For ikke at nævne, at du også får en god historie ud af det

Kontaktgrill

En kontaktgrill er et andet godt valg til grillning. Det svarer meget til at stege på pande, men med mindre olie. Du kan bruge dette apparat både indendørs og udendørs. En kontaktgrill er også et andet navn for den maskine du måske kender: panini grillen. Og man kan stort set lave det samme på dem. Men en kontaktgrill er som regel større og mere kraftig, hvor du kan stege pølser, grøntsager, sandwicher og meget mere.

Om du foretrækker den ene grill frem for den anden, er en individuel smagssag. Nogle går direkte efter den røgede smag i deres grillmad, hvortil andre bare gerne vil have, at det skal være nemt og hurtigt.